Chanterelle Risotto

Chanterelle Risotto

12 Ingrediënten | 30 Minuten

Cantharellen zijn de diamanten van de paddenstoelenwereld. Deze risotto heeft zoveel smaak door de bouillon, kaas en paddenstoelen. Misschien wilt u aan het eind een beetje bouillon toevoegen om het geheel wat slurperiger te maken. De champignons zijn echt heel vlezig, wat zorgt voor een stevige kwaliteit. Het basilicum is fris en peperig en vult de ingrediënten goed aan.

Ingrediënten

Ingredients for King Oyster Mushroom Cioppino:


  •  1 el boter
  •  1/4 gele ui, in blokjes gesneden
  •  1 teentje knoflook, fijngehakt
  •  1 kop Arborio rijst
  •  1/4 kop droge witte wijn
  •  4 kop bouillon
  •  zout


  • 2 kopjes cantharellen
  • 1 kop geraspte cheddar kaas
  • garnering
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • verse basilicum
  • zwarte peper

PREPARATIE

STAP EEN: Bereid de paddenstoelen voor. Maak de paddenstoelen schoon met een vochtige papieren handdoek. Hak ze in hapklare stukjes. Zet opzij.

Verwarm de bouillon in een steelpan tot hij warm is.

STAP TWEE: Kook de paddenstoelen. Verhit in een grote koekenpan of wok de boter op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze tot ze doorschijnend zijn. Voeg de knoflook toe en sauteer een minuut tot ze geurig zijn, maar niet bruin. Voeg de Arborio rijst toe en kook een minuut. Voeg de witte wijn toe. Blijf de risotto roeren tot alle vloeistof door de rijst is opgenomen. Voeg een lepel bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Blijf bouillon toevoegen en roeren tot alle bouillon is gebruikt en de rijst zacht en gaar is.

STAP DRIE: Bak in een aparte pan de paddenstoelen in een beetje boter op laag vuur gedurende een minuut of twee tot ze zacht zijn. Als alternatief kun je de paddenstoelen in de risotto koken. Voeg ze toe als de helft van de bouillon over is.

Voeg de cheddarkaas toe aan de risotto en meng. Serveer met de cantharellen en de voorgestelde garnering.

Alle Recepten

FOTO'S

Share by: