Easy Sautéed Chanterelle Mushrooms

Easy Sautéed Chanterelle Mushrooms

7 Ingrediënten | 25 Minuten

Dit prachtige helder oranje/gele verse gebakken cantharellen recept (cantharellen) is gezond, nootachtig, aards, peperig en heel gemakkelijk te bereiden. 


Cantharellen zijn goudkleurig en variëren van geel tot rood tot helder oranje. Het zijn trompet- of bekervormige paddenstoelen en worden meestal in het wild verzameld, maar ze kunnen ook gekweekt worden (hoewel dat onwaarschijnlijk is).

Ingrediënten

Ingredients for King Oyster Mushroom Cioppino:


  • 1 tl olijfolie
  • 1 grote sjalot, in fijne blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 454 g cantharellen, in vieren gedeeld, ruwe uiteinden verwijderd
  • 1 tl boter
  • ¼ tl zout
  • Snufje peper


PREPARATIE

STAP EEN: Bereid de paddenstoelen voor. Zoals elke paddenstoel - rauwe cantharellen maak je schoon door een papieren handdoek te nemen en het vuil eraf te wrijven. Week ze niet, want paddenstoelen zijn net kleine sponzen en worden snel "slijmerig". 

Omdat paddenstoelen zoveel water vasthouden (cantharellen minder dan andere soorten), bak of sauteer ik ze graag in een hete pan met geen of heel weinig vet. 

Hierdoor "schreeuwen" verse rauwe paddenstoelen een beetje als ze de pan raken. Serieus, ze praten tegen je terwijl ze koken als de pan de perfecte hitte heeft. Maar je wilt ook niet dat de pan gaat roken. Fijne lijntjes. Voeg een beetje olijfolie toe en zet het vuur lager of haal het van het vuur als de pan begint te roken.

STAP TWEE: Kook de champignons. Doe de champignons in een grote pan (ze houden van ruimte om knapperig te worden), zout ze even, voeg een beetje olijfolie toe, en bak ze ongeveer 4 minuten. Probeer ze niet te storen. Voeg olijfolie toe als de cantharellen er droog uitzien.

Zet het vuur lager en laat de cantharellen verder garen met een beetje boter en laat ze ~ 2 minuten of tot de gewenste malsheid. EASY!


Alle Recepten

FOTO'S

Share by: